Wat moet je doen als je slachtoffer bent geworden van een auto-ongeluk?

Geplaatst op

Als je slachtoffer bent geworden van een auto-ongeluk, dan is dat natuurlijk een zeer heftige gebeurtenis. Je bent geschrokken en ook kan het zijn dat je zelfs naar het ziekenhuis bent afgevoerd omdat je letsel hebt opgelopen. Wanneer er een auto-ongeluk plaatsvindt, wordt er altijd onderzoek gedaan door de politie om de schuld te kunnen bepalen, maar ook om de oorzaak te kunnen achterhalen. Als je slachtoffer bent geworden van een auto-ongeluk, dan zijn er enkele zaken die je moet regelen. Welke zaken dat precies zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Aanrijdingsformulier invullen 

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een auto-ongeluk, is de kans groot dat je auto in de prak ligt en deze niet meer hersteld kan worden. Als je goed verzekerd bent en/of niet de schuldige bent aan het ongeluk, wil je de schade aan de auto natuurlijk vergoed hebben, want daar heb je immers recht op. Om de schade aan je auto vergoed te krijgen, is het belangrijk om een aanrijdingsformulier in te vullen. Dit is belangrijk om de toedracht van de schade en het ongeval vast te stellen. 

 

Schakel een letselschade advocaat in 

Het kan voorkomen dat je door een auto-ongeluk afgevoerd wordt naar het ziekenhuis en aan het ongeluk ook letselschade hebt overgehouden. Dit is erg vervelend, want je zult lang moeten herstellen waardoor je niet kan functioneren in de maatschappij. Je kan de deur niet meer uit om wat leuks te doen en ook is werken geen optie waardoor je inkomsten wegvallen. Als het ongeluk niet jouw schuld is, dan is dat natuurlijk nog vervelender. Het is iemand anders’ fout dat je nu met de gebakken peren thuis zit en daar moet je voor gecompenseerd worden. Het is daarom ontzettend belangrijk om een letselschade advocaat in de armen te sluiten. 

 

Wacht met het aanschaffen van een nieuwe auto 

Wanneer je auto in de prak ligt door het ongeval, is het verstandig om voorlopig te wachten met het aanschaffen van een nieuwe auto, maar niet als je dagelijks een auto nodig hebt. Een letselschade zaak wordt over het algemeen zeer snel behandeld en ook keren veel verzekeringen snel geld uit. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het bedrag dat je van de veroorzaker of de verzekering krijgt lager uitvalt. Schaf daarom pas een nieuwe auto aan wanneer de zaak afgehandeld is. 

Geef een reactie