Energiezuinig worden als bedrijf

Geplaatst op

Alle prijzen stijgen door het dak heen, zo ook de prijzen van energie. Gas, water en licht worden bijna een luxeproduct (om nog maar niet te spreken over benzine en diesel). Om deze reden kan het voor jou als ondernemer aantrekkelijk zijn om met je bedrijf wat energiezuiniger te opereren. Hoe je dit doet, lees je allemaal in deze blog zodat je alles hierover weet en dat is wel zo prettig.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden veel gebruikt door particulieren. Maar wist je dat zakelijke zonnepanelen ook een optie zijn? Dit kan zelfs nóg voordeliger dan wanneer je het privé aanschaft. Door middel van zonnepanelen worden UV-stralen opgevangen en omgezet in energie. Het is een investering, wat betekent dat het later pas zijn vruchten afwerpt. Over het algemeen heb je je investering binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend, wat het een zeer veilige investering maakt. Daarnaast wordt je energielabel beter, straal je duurzaamheid uit als bedrijf, stijgt je bedrijfspand in waarde én betaal je geen btw over de aanschaf en installatie. Ook speel je meteen in op de energiebesparing plicht die wettelijk is doorgevoerd. 

Upgraden van apparatuur

Het soort technologie dat je moet upgraden om duurzamer en energie-efficiënter te worden, hangt af van de soort werkplek die je hebt. Als je bijvoorbeeld een transportbedrijf beheert, kan het je prioriteit zijn om een diesel vrachtwagen te upgraden naar een energiezuiniger alternatief, terwijl je in een kantooromgeving misschien een oude printer moet upgraden. Wanneer je overweegt oude technologie te upgraden, maak je je wellicht zorgen over de kosten. Met een slimme budgettering en een scherp oog voor een goede deal, hoeven upgrades niet altijd een rib uit je lijf te zijn. Zakelijke leningen en financieringsopties kunnen ook helpen de kosten te spreiden. Dit soort planning en budgettering kan worden opgedragen aan bijvoorbeeld een financieel directeur, maar betrokkenheid van mensen binnen functies die gebruik maken van de technologie die je van plan bent te upgraden is ook van het grootste belang.

Verwarming en verkoeling

Het is van het grootste belang dat je op de hoogte blijft van de energie die je verbruikt door je verwarmings- en/of koelsysteem. Een vaste temperatuur voor het kantoor is een goed idee. Er zijn vaak meningsverschillen over de meest comfortabele temperatuur voor een ruimte en het zal ook afhangen van de grootte van de ruimte, maar als je het eens kunt worden over een temperatuur en je daaraan houdt, zal het personeel zich hier na verloop van tijd aan aanpassen.

Geef een reactie