Planten voor binnen of buiten maken de woning groener

Geplaatst op

Het is prettig om in een groene woning te leven. Planten in en rondom de woning plaatsen is om verschillende redenen een goed idee. Zo kan je er binnen de woning dankzij planten voor zorgen dat je genoeg frisse lucht krijgt. Planten zullen zuurstof in de lucht namelijk gaan verversen. Er zijn veel verschillende planten die je in de woning neer kan zetten. Bovendien is er altijd wel een bepaalde plant voor ieder type kamer te vinden. Hierdoor kan je met de planten in de woning meer kleur in het huis brengen. Daarnaast is het dankzij het groen in de woning ook nog eens gezonder om met planten in de omgeving te leven. Ook in de tuin kan je verschillende planten laten plaatsen. Hierdoor kan je dankzij de planten meer groen om je heen hebben, wat ook meer rust in het hoofd zal brengen. 

 

Buitenplanten 

Planten voor buiten zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer je nou in het bezit bent van een grote tuin of slechts een klein balkon hebt, het is mogelijk om buitenplanten bij de woning neer te zetten. Er zijn veel soorten planten die buiten op een leuke manier kunnen groeien. Afhankelijk van de ruimte en de hoeveelheid aandacht die je de planten kan geven, is er hierdoor vaak een goede plant te vinden voor buiten jouw woning. Uiteraard is het prettig om rondom de woning verschillende planten te hebben staan. Hierdoor zal de groene kleur rondom de woning tot meer rust gaan zorgen. bij de buitenplanten kan je bijvoorbeeld kiezen voor planten zoals de strelitzia, olijfboom, de olea en veel andere soorten planten en bomen. Op deze manier maak je jouw tuin nog mooier door de juiste planten toe te voegen. 

 

De ficus

Voor in de woning zijn er natuurlijk ook veel soorten planten waar je uit kan kiezen. Dankzij de verschillende soorten planten is er altijd een plant die in jouw woning gaat passen. Bij de planten voor in de woning is het goed om te letten op de verzorging van de planten. Een kamerplant zal namelijk meer verzorging moeten krijgen dan de buitenplanten. Een van de leukere kamerplanten is bijvoorbeeld de ficus. Met deze plant breng je een prachtige groene plant in de woning. Deze plant is van iets groter formaat. Er zijn echter nog veel verschillende varianten van de ficus waar je uit kan kiezen. Het is aan te raden om de plant ongeveer eens per week water te geven. Tevens hebben deze planten veel direct zonlicht nodig om goed te blijven groeien.

Geef een reactie