5 verschillende vloersoorten voor jouw woning!

Geplaatst op

Als een oude vloer toe is aan vervanging zul je een nieuwe vloer moeten kiezen. Ga je voor een exacte replica? Of wordt het totaal wat anders? In deze blog gaan we een aantal populaire vloersoorten bij langs.

Laminaat

Een vloer van laminaat is bijna niet te onderscheiden van een originele vloer van hout. Toch is laminaat veel goedkoper. De planken bestaan namelijk uit verschillende lagen samengeperst hout gemixt met kunststof. Door de kunststoffen laag is de vloer beter beschermd en makkelijk te onderhouden. Niet gek dus dat veel meer huishoudens tegenwoordig voor laminaat kiezen.

Houten vloer

Een klassieke houten vloer is vooral bij karakteristieke huizen een gewilde keuze. Iedere plank is uniek en de vloer in zijn geheel zorgt voor een warme sfeer. Een houten vloer heeft meer onderhoud nodig dan andere vloer typen. Door de planken te schuren en te voorzien van een nieuwe lak is de vloer weer zo goed als nieuw. Let er wel op dat bij het leggen van de houten vloer rekening gehouden wordt met het krimpen en uitzetten van de vloer. Dit is een eigenschap van hout en dat is natuurlijk goed om in gedachte te houden als je dit wilt weten.

Tapijt

Als je kiest voor tapijt dan heb je keuze uit veel verschillende kleuren en materialen. Je kunt kiezen voor een vloerbedekking in zijn geheel, maar je kunt ook kiezen voor tapijttegels. Tapijt geeft een warme uitstraling en voelt lekker aan als je net uit bed stapt. Tapijt op de slaapkamer is daarom ook een groot succes. Tapijt wordt veel gekozen in flats en appartementen omdat het materiaal geluiddempend is. Zo heb je minder snel overlast.

Gietvloer

Voor moderne huizen met een industriële stijl wordt er vaak gekozen voor een gietvloer. Deze vloeren worden laag voor laag aangebracht. Door de droogtijden tussen de lagen door kost het leggen van de vloer meerdere dagen. Een voordeel van een gietvloer is dat de vloer makkelijk is schoon te houden en zeer onderhoudsvriendelijk is. Als je na een aantal jaar toch zat bent van je gietvloer dan kan er gemakkelijk een andere vloer overheen gelegd worden.

Tegels

Vooral in natte ruimtes zoals het toilet en de badkamer is het raadzaam om te kiezen voor tegels. Tegels kunnen goed tegen water en zijn makkelijk schoon te maken. Een goede eigenschap voor een badkamervloer of wand. Tegels kun je in verschillende kleuren en patronen krijgen, hierdoor is er voor iedere woonstijl wel een passende tegel te vinden.

 

Geef een reactie