Waarom mensen een auto leasen in plaats van kopen

Geplaatst op

Een auto is een flinke investering. Niet alleen moet je een auto kopen, deze met natuurlijk ook goed onderhouden worden. Wanneer je de auto niet meer wilt en bijvoorbeeld een  nieuwe wilt kopen, is de restwaarde van je auto ook een stuk minder dan de nieuwprijs. Dit komt doordat een auto snel en veel afschrijft. Daarnaast heeft niet iedereen het geld om in één keer een paar duizend euro aan een auto uit te geven. Een oplossing die veel van deze problemen oplost is het leasen van een auto. Een auto leasen kan op verschillende manieren. Sommige mensen hebben het geluk dat zij een lease auto krijgen van hun werk en dus op kosten van de zaak kunnen rijden. helaas is dit bij de meeste banen niet het geval. Maar ook private lease, oftewel gewoon je eigen auto leasen, kan ook veel voordelen opleveren. Hieronder bespreken we de voordelen van private lease.

De voordelen

Een auto leasen heeft ontzettend veel voordelen. Ten eerste heb je geen spaargeld nodig om wel een mooie auto te kunnen rijden. Dit betekent natuurlijk niet dat je zomaar een auto kunt leasen, je moet het maandelijks bedrag natuurlijk wel kunnen betalen. Je moet een vast inkomen hebben om een auto te leasen, Afhankelijk van de hoogte van je inkomen, kun je ook een bepaalde hoogte van je maandelijkse leasebedrag aanvragen. Ook ben je verzekerd tegen diefstal. Als je geleasde auto gestolen wordt, kun je gewoon een nieuwe auto aanvragen omdat je hiervoor gedekt bent. Ook heb je geen onverwachte onderhoudskosten, omdat deze kosten allemaal verwerkt zitten in het maandelijkse leasebedrag. Hierdoor kom je niet onverwachts voor grote uitgaven te staan en dat is natuurlijk wel zo goed om te weten.

Private lease en financial lease

Er zitten zoals je hierboven kon lezen dus genoeg voordelen aan het leasen van een auto. Dan heb je nog de keuze tussen private lease en financial lease. Het grootste verschil tussen deze twee is dat bij financial lease de auto van jou is als het huurcontract tot een einde komt. Financial lease kun je dus een beetje vergelijken met een hypotheek. Eigenlijk betaal je de auto maand voor maand af, zodat deze uiteindelijk van jouw is. Een nadeel van financial lease ten opzichte van private lease is dat het maandbedrag een stuk hoger is. Dit is niet gek, je moet namelijk de auto afbetalen maar daarnaast ook overige kosten zoals onderhoud en belasting dekken.

Geef een reactie