Waarom kiezen voor epdm?

Geplaatst op

Ben jij bezig met het verbouwing van je woning? Dan is het verstandig om ook te kijken naar een nieuwe dakbedekking. Je wilt dit namelijk altijd in een hoge kwaliteit hebben, anders is de kans op een lekkage een stuk hoger. Epdm wordt steeds vaker gekozen als dakbedekking en dat is niet helemaal zonder reden. EPDM is een soort rubber en hiermee kun je eenvoudig het dak bedekken. Toch kiezen weinig mensen voor Epdm en komt dit vooral doordat het wat duurder is dan andere soorten. EPDM is echter een van de beste materialen om een plat dak te bedekken. Er zitten een hoop voordelen verbonden aan EPDM en deze zijn heel erg praktisch. Wil jij meer weten hierover? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen van EPDM dakbedekking

Het is heel erg fijn om Epdm daktrim op je dak te hebben en dit komt door verschillende redenen. Het dak blijft beloopbaar met EPDM en hierdoor is er altijd een manier om op het dak te gaan. Dit kan heel erg handig zijn en de levensduur van EPDM dakbedekking kan heel lang zijn. Zo heeft het een levensduur van ongeveer 50 jaar en gaat het gewoon het hele leven mee. Ook heeft EPDM dakbedekking helemaal geen onderhoud nodig en bespaar je hier ook veel geld mee. Daarnaast is het plaatsen van EPDM behoorlijk makkelijk en kan het over een bestaand dak geplaatst worden. Ook kan het op meerdere soorten daken geplaatst worden en dat is een groot voordeel.

Hoe plaats je het?

Je kunt EPDM dakbedekking zelf plaatsen, maar dit is natuurlijk niet heel eenvoudig. Je hebt namelijk verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Sommige methodes zijn handiger dan andere methodes en kosten een stuk minder. Je kunt het beste EPDM dakbedekking folie gebruiken, maar dit moet wel vastgemaakt worden aan het dak. De beste manier waarop je dit kunt doen is met EPDM lijm. Je kunt EPDM lijm eenvoudig op het internet bestellen en gebruiken voor het plaatsen. Er is natuurlijk nog een andere oplossing en je kunt ook gewoon kiezen voor een ballastlaag. Veel mensen plaatsen de EPDM dakbedekking zelf, maar dit is niet altijd nodig. Je kunt namelijk ook een specialist hiervoor inschakelen, zodat je zeker weet dat het goed vast zit.  Kijk op het internet en zoek een aanbieder die dit voor jou kan doen.

Geef een reactie