Waarom kiezen voor EPDM?

Geplaatst op

Mensen die in Nederland op zoek gaan naar een nieuwe soort dakbedekking, hebben heel veel keuze. Het aanbod in dakbedekking is enorm en de verschillende soorten hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Dit maakt het kiezen van een bepaalde soort erg lastig en de meeste mensen weten niet precies waar ze voor moeten kiezen. Meer en meer is de populariteit van EPDM dak zichtbaar en dit komt door de voordelen. EPDM is een soort van rubber folie en is het perfecte materiaal voor het platte dak. Deze vorm van dakbedekking wordt steeds vaker toegepast, echter zit hier wel een prijskaartje aan. Het is niet de goedkoopste vorm van dakbedekking, maar zeker een van de besten. Wil jij weten hoe je het kunt kopen en wat de voordelen zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe koop je EPDM dakbedekking?

Je kunt EPDM dakbedekking op verschillende manieren kopen, maar je kunt hiervoor het beste kijken op het internet. Op het internet kun je vaak verschillende aanbieders vinden die EPDM verkopen. Je hebt hierbij EPDM folie nodig, maar ook spullen waarmee je het EPDM kunt vastmaken. Er zijn verschillende manieren waarop je EPDM kunt vastmaken aan het dak, maar de meeste mensen gebruiken hiervoor EPDM lijm. Met EPDM lijm is het allemaal wat makkelijker en de gemiddelde doe-het-zelver kan dit eenvoudig zelf. Zoek een betrouwbare aanbieder uit die ook genoeg informatie geeft over de EPDM. Je moet namelijk kijken hoeveel je nodig hebt en/of het wel de juiste soort EPDM is. Epdm kopen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Voordelen EPDM

Er zitten heel veel voordelen verbonden aan EPDM en deze zijn vooral erg praktisch. Een EPDM dak kan ongeveer 50 jaar meegaan en dit betekent dat het een duurzame oplossing is voor dakbedekking. Veel mensen vergeten dit, maar een dak dat 50 jaar mee kan gaan is natuurlijk heel erg handig. Daarnaast is EPDM ook heel erg sterk en elastisch tegelijk, dit betekent dat het niet makkelijk kan breken of scheuren. Een ander groot voordeel van EPDM dakbedekking is dat deze helemaal geen onderhoud nodig heeft. Andere soorten dakbedekking hebben juist wel onderhoud nodig en dit kan soms heel erg duur zijn. Vaak moet het onderhoud gedaan worden door een specialist en met EPDM dakbedekking is dit niet het geval. Ten slotte wordt EPDM dakbedekking waterdicht geplaatst en is er minder kans op een lekkage.

Geef een reactie