Waarom gaan voor een elektrische bakfiets?

Geplaatst op

Je hebt op de weg vast wel eens iemand met een bakfiets zien fietsen. Bakfietsen zijn ontzettend handig om spullen in te vervoeren maar je kunt er zelfs je kinderen in meenemen! Wist jij dat er tegenwoordig ook elektrische bakfietsen op de markt zijn? Deze zijn ontzettend populair en dat is niet zonder reden. Wil jij weten waarom elektrische bakfietsen zo populair en handig zijn? Lees dan deze blog!

Fijn om mee te fietsen

Elektrische bakfiets zijn super fijn om mee te fietsen. Het is een groot verschil met een normale bakfiets, want deze kunnen best zwaar worden naarmate er meer in de bak zit. Daar komt dan ook nog eens bij dat een bakfiets minder wendbaar is dan een normale fiets. Het kan dus best lastig zijn om met een bakfiets te fietsen. Een elektrische fiets wordt echter aangevoerd met een motor waardoor je helemaal niet hard hoeft te trappen om vooruit te komen. Zo is het dus fijner om te fietsen met een elektrische bakfiets, maar dat maakt het ook veiliger. Het andere voordeel van de motoraandrijving van de elektrische fiets is dat je lange afstanden kunt afleggen zonder moe te worden. Daarnaast gaat een elektrische fiets gemiddeld zo’n 25km/u. Dat is dus ontzettend snel en zo ben je dus in een van tijd op bestemming! Je kunt er dus voor kiezen om vaker met de fiets te gaan dan met de auto! Dat is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu.

Elektrische bakfiets veilig voor kinderen

Een elektrische bakfiets is ook erg geschikt om kinderen mee te vervoeren. Oude bakfietsen hebben meestal geen zitjes voor de kinderen en dat kan het best onveilig voor ze maken. Bij een elektrische bakfiets zitten deze zitjes er wel in. Dit maakt het dus veel veiliger voor de kinderen en het vermindert de kans dat ze zichzelf bezeren. Een elektrische bakfiets is dus een veel beter idee om te kopen dan een normale bakfiets.

Beter op verschillende vlakken

We moeten tegenwoordig steeds meer rekening houden met het milieu. Om die reden moeten we dus ook alternatieven vinden. Een elektrische bakfiets is daarom bijvoorbeeld een perfect alternatief op een auto. Ook ben je natuurlijk beter bezig voor je eigen lichaam, omdat je zelf in beweging komt! Daarnaast is het natuurlijk een leuke bijkomstigheid dat een elektrische fiets veel goedkoper is dan een auto en je hoeft je geen zorgen te maken over benzine kosten!

Geef een reactie