Survive in de wildernis van Canada

Geplaatst op

Canada, met zijn uitgestrekte wildernis en adembenemende landschappen, biedt avonturiers de perfecte omgeving voor een survival trip. Of je nu de afgelegen bossen wilt verkennen of de besneeuwde wildernis wilt doorkruisen, een goede voorbereiding is cruciaal. In deze blog bespreken we de essentiële benodigdheden voor een overlevingstocht in het prachtige, maar veeleisende, Canadese landschap. Lees je mee?

Warmtebehoud en bescherming

Canada kan behoorlijk koud zijn, zelfs in de zomer. Zorg ervoor dat je warm blijft door hoogwaardige kleding in lagen te dragen. Investeer in een stevige, geïsoleerde slaapzak die bestand is tegen lage temperaturen. Een waterdichte en winddichte jas is ook onmisbaar om je te beschermen tegen de elementen.

Navigatiehulpmiddelen

De uitgestrektheid van de Canadese wildernis kan desoriëntatie veroorzaken. Neem een betrouwbare kaart van het gebied mee, samen met een kompas en GPS-apparaat. Zorg ervoor dat je weet hoe je deze instrumenten moet gebruiken om je route te plannen en te volgen. Geloof me, je wilt hier de weg niet kwijtraken.

De voedselvoorziening

Een overlevingstocht vereist een doordachte benadering van voedselvoorziening. Draag compacte, voedzame voedselbronnen zoals energierepen, gedroogd fruit, noten en voedsel dat gemakkelijk te bereiden is. Overweeg ook het meenemen van een draagbare visuitrusting voor het vangen van verse vis uit de nabijgelegen wateren.

Een waterzuiveringssysteem

Toegang tot schoon water is van levensbelang. Draag een waterzuiveringssysteem, zoals waterzuiveringstabletten of een draagbare waterfilter, om water uit natuurlijke bronnen te zuiveren voordat je het drinkt. Dit helpt bij het voorkomen van door water overgedragen ziekten.

De EHBO-kit

Een uitgebreide EHBO-kit is een must voor elke survival trip. Zorg ervoor dat deze kit basisbenodigdheden bevat, zoals verband, pijnstillers, ontsmettingsmiddel en insectenwereld middel. Neem ook medicijnen mee die je persoonlijk nodig hebt.

Veiligheidsgereedschap

Een veelzijdig survival mes, een multifunctioneel gereedschap en een waterdichte aansteker behoren tot de basisbenodigdheden. Deze gereedschappen zijn essentieel voor het bouwen van schuilplaatsen, het verzamelen van voedsel en het maken van vuur voor warmte en koken. Een survival bijl is ook geen gek idee om hout bij elkaar te sprokkelen zodat er eventueel een overkapping gebouwd kan worden.

Voldoende communicatiemiddelen

Hoewel je misschien in de wildernis bent, is communicatie met de buitenwereld belangrijk voor noodgevallen. Draag een draagbare satelliettelefoon of een noodsignaalapparaat om in geval van nood contact op te kunnen nemen met hulpdiensten. Mocht je namelijk geen verbinding hebben op de mobiele telefoon, en dat gebeurt snel in de wildernis, dan kan je zo alsnog in verbinding komen met de bewoonde wereld.

Geef een reactie