Kies de wijn Esk Valley Chardonnay voor bij de borrel

Geplaatst op

Wijn is lekker bij het borrelen. Vooral de witte wijn Chardonnay wordt vaak uitgekozen. Waar wordt de wijn Esk Valley Chardonnay gemaakt? Bij welke gerechten drink je Chardonnay? Welke andere wijnen komen uit de Esk Valley wijngaarden? Dat lees je in dit artikel.

Waar wordt de wijn Esk Valley Chardonnay gemaakt?

De Esk Valley Chardonnay wordt in Nieuw-Zeeland gemaakt. Esk Valley ligt ten noorden van Hawke’s Bay en het is één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Nieuw-Zeeland. Sinds de jaren '30 van de vorige eeuw is het al een succesvol wijnbedrijf, die met grote zorg en oog voor detail hoogwaardige wijnen produceert van hoge kwaliteit. Het wijnhuis streeft ernaar om wijnen te maken die een verhaal vertellen over de herkomst van de wijngaarden. Ze proberen zoveel mogelijk de natuur zelf zijn werk te laten doen, zodat het wijnmaakproces gemakkelijker wordt. Het doel van het wijnhuis is om wijn te produceren in een natuurlijke stijl. Ze gisten hun eigen druiven. De wijnen rijpen ook een langere tijd door op hun eigen gist. Dit heeft als gevolg dat de wijnen ronder en voller worden en meer karakter krijgen.

Esk Valley Chardonnay drink je bij de lekkerste gerechten

De Esk Valley Chardonnay zit vol geuren van tropisch fruit en een volle, elegante smaak. Tropisch fruit zoals peer, grapefruit, perzik, citrus, meloen, maar ook geuren van vanille, boter en gebrande noten komen terug. Het is daarom ook een wijn die onder fruitig valt. In de elegante en volle wijn komt de smaak van hout terug. Deze wijn drink je bij gerechten die van de barbecue komen, maar past ook bij gerechten die van de grill komen. Daarnaast drink je de Esk Valley Chardonnay bij gevogelte zoals eend of gegrilde kip, en smaakt ook heerlijk bij rijke visgerechten zoals gerookte zalm met sauzen.

Andere wijnen uit Esk Valley wijngaarden

In Nieuw-Zeeland is Marlborough de grootste wijnregio, hier komen de meeste sauvignon blanc wijnen vandaan. De regio staat ook wel bekend om de stijl frisse wijnen. Andere wijnen die hier verbouwd worden zijn de rode wijnen Pinot Noir en de witte wijn Riesling. Deze regio kent grote contrasten in het weer. Overdag zijn er veel zonuren en ’s avonds koelt de temperatuur flink af. Dit is heel goed voor de druiven, want die bereiken de goede rijpheid overdag en worden 's nachts flink gekoeld. Dit zorgt voor de frisheid in de wijn. Het resultaat is een fruitige wijn met een uniek karakter.

Geef een reactie