Geld verdienen met het maken van epoxy tafels

Geplaatst op

Als jij een echte handige harry bent en het erg leuk vind om jezelf bezig te houden met houtbewerking, dan is het wellicht verstandig om eens te kijken naar het maken van een epoxy tafel. Met epoxy kan je namelijk erg prachtige tafels maken waarvan mensen versteld van zullen staan. Er is erg veel vraag naar epoxy tafels en geen enkele epoxy tafel is hetzelfde. Dit is ook een reden waarom epoxy tafels voor duizenden euro’s verkocht worden. Sommige epoxy tafels worden zelfs voor meer dan vijfduizend euro verkocht. Als je dus wat extra bij wilt verdienen en ook bezig wilt zijn met houtbewerking, is het verstandig dat jij je gaat verdiepen in het maken van epoxy tafels. Hier vind je meer informatie over het maken van epoxy tafels. 

Wat is epoxy?

Epoxy is een soort lijm en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. De laatste jaren worden er erg veel kunstobjecten mee gemaakt zoals tafels, standbeelden maar ook bloempotten. Het grootste voordeel van epoxy is dat het zeer makkelijk te bewerken is en je epoxy ook elke kleur kan geven. Sommige mensen gaan een stap verder en verwerken zelfs glitters in de epoxy waardoor de epoxy glinstert als er licht op valt. Houd er wel rekening mee dat je de juiste kleuren gebruikt zodat de epoxy niet te donker word. Dit heeft namelijk een nadelig effect voor het maken van epoxy tafels of andere epoxy kunstobjecten. 

Wat heb je nodig?

Voor het maken van epoxy resin tafels heb je natuurlijk epoxy en kleurstoffen nodig zoals je inmiddels al weet. Veel mensen die epoxy tafels maken, kiezen ervoor om dit te doen met een eiken blad. Eikenhout is namelijk van uitstekende kwaliteit en ziet er bovendien ook zeer prachtig uit. Om de epoxy tafel een vorm te kunnen geven moet je ook een mal maken zodat de tafel waterpas is en geen aparte vorm krijgt. In principe heb je dan vrijwel alle materialen die je nodig zult hebben. Naast de materialen is het ook belangrijk om gereedschap zoals een cirkelzaag, betonmixer en een plamuurmes in huis te hebben. 

Waar kan je een epoxy tafel verkopen?

Het verkopen van epoxy tafels is zeker niet ingewikkeld omdat er erg veel vraag naar is. Je kan de gemaakte epoxy tafel het beste verkopen via bekende marktplaatsen en sociale media op het internet. Op deze manier bereik je namelijk duizenden mensen in Nederland die opzoek zijn naar een tafel. Ook kan je een deal maken met een meubelzaak, maar houd er dan wel rekening mee dat je de winst moet delen met de meubelzaak.

Geef een reactie